På grund av terrorattentaten i Paris för två veckor sedan ställdes våran gemensamma bussresa ner till cop21 in. Jag tror vi var flera som var besvikna dagarna efter beskedet kom att vad som förväntades bli världens hittills största klimatmanifestation inte skulle gå av stapeln som planerat. 

Under den gångna helgen hade vi dock all anledning att rycka upp oss då vi som för Diakonia och Svenska kyrkans räkning utbildat oss till klimatambassadörer och genomfört en mängd olika aktiviteter för att uppmärksamma det viktiga mötet som idag har sin början i Paris samlades i Stockholm. 

Vi såg Naomi Kleins film "This Changes Everything" på Bio Roy varefter vi åkte till Equmeniska Centret för att förbereda manifestationen nästkommande dag med craftivism, sång- och ramsövning och plakatverkstad.
På kvällen intog vi ljusgården i finkläder och avnjöt ett vegetariskt julbord med underhållning, tal, prisutdelning och dans. Med 26532 namnunderskrifter för klimaträttvisa kunde alla vi som arbetat med kampanjen stolt sträcka på ryggarna och ge varande en high five för ett så väl utfört arbete. 

På söndagen marcherade vi i samlad trupp till Norra Latins skolgård där vi mötte upp en stor skara människor som också valt att visa sitt stöd och engagemang för ett ambitiöst klimatavtal. Vi lyssnade på tal och musik och gick slutligen genom Stockholm med våra plakat och banderoller som uttryckte våra uppmaningar till världens beslutsfattare att agera och på allvar behandla klimatfrågan som en rättvisefråga. 

Det har varit fantastiskt att få ha varit del i denna globala kampanj som samlat både unga och gamla, välbärgade och utsatta, starka och svaga under parollen "Act now for Climate Justice!". Och vi var några som konstaterade under helgen att kampanjens paroll som ju inehåller ordet "Nu",ständigt kommer att vara aktuell. Lika mycket idag som efter klimatmötet i Paris, oavsett vilket avtal mötet resulterar i. Nu är alltid nu och det är bara denna stund vi kan göra det absolut bästa av.