Jag och min vän Maria var på Röhskas nuvarande utställning "Det stora stygnet". En utställning av broderi av olika slag. Sen jag själv upptäckte broderikonsten för drygt ett år sedan har jag verkligen faschinerats av denna typ av konst och dess många uttryck. Det verk jag gillade bäst på utställningen var ett broderi gjort på gamla bildelar uppsatta på en vägg som ett helt fordon. Bilden ovan är en bit från den tagen från Röhskas hemsida. Jag älskar hur blommorna gör den slitna ytan på bilen till något vackert. Valet av färg på blommorna är perfekt för att förstärka och framhäva fasadens uttryck fast på ett positivt sätt. Dessutom är jag ju väldigt svag för all form av återbrukskonst. När något gammalt sätts in i ett nytt samanhang och blir vackert igen. Det ger mig gåshud. 

Kan rekomendera utställningen och även att ta en sväng till muséets mysiga café som jag och Maria också gjorde idag. Cafét är KRAV-certifierat och med genomgående hållbarhetsprägel. Dessutom får studenter 15 % rabatt. Me like :-) 
 
Jag och min vän Sara var på Brewhouse idag för att delta på en workshop där vi gjorde smycken av pet-flaskor. Det var duktiga designern Anna Tolentino som höll i workshopen. Anna gör smycken inspirerade av hennes hemland Mexiko och använder sig bland annat av cykelslang för att göra vackra ringar och broscher.

Jag har designat och tillverkat smycken sedan jag var väldigt liten och provat på många olika tekiker men det här med att använda pet-flaskor hade jag aldrig gjort så det var väldigt rolligt. Det är alltid spännande att utforska nya material tycker jag. Nyttigt för kreativiteten. Smyckena blev riktigt fina också. Tyvärr kan jag inte visa er några bilder nu då min mobil har lagt av. Postar det senare då jag fått tag på min efterlängtade Fairphone.

Här har ni alla fall en bild på en av Anna Tolentinos fina ringar från hennes märke Makemi. Ringen är inspirerad av soluppgång över Göta Älv och är gjord av återbrukad cykelslang som i sitt tidigare liv rullat runt på Göteborgs gator.Något som jag tycker ger mig mycket är att gå på olika sort kulturella events. Teater, konserter, utställningar, musiklaer.. I veckan var jag på GöteborgsOperans uppsättninga av musikalen "Crazy for you". Tycker om atmosfären av förväntan i publiken, att höra hur orkesten värmer upp och se hur skådespelarna och artisterna ger allt på scen. 

Att njuta av kultur är något vi med gott samvete kan göra om vi vill leva på ett hållbart sätt. Vi bidrar då till en sektor som inte är särskilt resurskrävande. Dessutom tycker jag att kulturen vårdar ens inre genom att väcka tankar man annars inte hade tänkt, man får övas i att se saker från andra perspektiv och man får njuta av vacker estetik. 

Kulturen behöver enligt mig bli mer tillgänlig och inkluderande. För visst finns det en viss tröskel till att gå in på GöteborgsOperan tillexempel? Min önskan är att fler ska få ta till sig kulturens stimulerande kraft både som utövare och åskådare. Jag vill uppmuntra dig att våga utforska något kulturellt område som är nytt för dig. Kanske kan det i det öppna sig en ny värld?