Spanade in några positiva initiativ på stan idag då jag gick i några affärer med mina morföräldrar som är på besök.
 
Indiska säljer utvalda jeans i samarbete med Myrorna. Ett bra sätt att normalisera second hand och återanvändning enligt min mening. Fortfarande finns de dem som förknippar second hand med unkna odörer och hopolöst daterade plagg. Då kan det va ett sånt här samarbete som låter folk få upp ögonen och tänka "Jaha, kan man hitta sånt här på Myrorna!"
 
 
En annan härlig butik med gediget hållbarhetsarbete är Gudrun Sjödén. På hennes butik i Göteborg går det att hitta äldre kollektioner i gott skick som kunder lämnat in. Med en Vintage-skylt över sig bjuder klädhästen in till nostalgi och fantiserande om plaggens förra ägare.
 
 
En gympapåse jag hade i mellanstadiet har legat i garderoben sedan dess. Då jag lätt får ont i axlar och rygg föredrar jag att bära saker på ryggen och har tänkt på att gympapåsar faktiskt är betydligt smidigare än den klassiska tygkassen. Att gympapåsar av nån anledning dessutom är supertrendigt just nu gjorde inte mitt fredagspyssel mindre intressant.
 
Jag sydde helt enkelt på ett tygstycke som jag gjort potatistryck med textilfärg på ovanpå påsens gamla tryck. En reklamtygkasse la jag i gympapåsen och sydde runt kanterna, och lät den lilla fickan som gympapåsen hade sen innan hänga ut då jag sydde så jag skulle kunna fortsätta använda den. 
Sen var det klart!